Profilreklam är en marknadsföringsstrategi som passar alla företagare, såväl stora som små. För de små bolagen är det en billig marknadsföring och de stora bolagen har möjlighet att använda profilreklam som förstärkning till andra kampanjer.

De små bolagen kan använda profilreklam för att på ett enkelt och billigt sätt visa sin uppskattning för de befintliga kunderna men också ett sätt att locka nya på mässor och events. Det kan handla om profilreklam som appliceras på till exempel godis, pennor, nyckelband, mössor eller olika typer av påsar. Det är små grejer som används av många människor i vardagen och produkterna behöver inte vara dyra i inköp. Dessa exempel är lätta att få i stora volymer till överkomliga priser och ändå ha möjlighet att sprida sitt varumärke och synas utanför sitt nuvarande kundinnehav. Det är också produkter som har relativt lång livslängd och man får då en marknadsföring till bra pris under många år.

För de större bolagen som har lite högre budget att lägga på marknadsföring kan man använda sig av profilreklam för att framhäva en redan befintlig kampanj eller för att locka till mer försäljning.

Driver man till exempel en friluftsbutik och ska ha kampanj på termosar kan man locka med att alla kunder som köper en termos får en mugg med tryck på köpet eller om man handlar för en viss summa får man en behändig kylväska.

En skobutik kan ha skokräm som profilreklam där alla kunder som köper skor eller stövlar i läder får en skokräm eller att alla kunder får ett behändigt skohorn med på köpet.

Det finns många möjligheter och det är bara fantasin som sätter gränser! Det finns profilprodukter för alla branscher men man bör som alltid försöka att hitta relevanta produkter för sin profilreklam som lämpar sig till den tänkta målgruppen för företaget, för bästa effekt.