Att handla profilreklam till sitt företag har förut kunnat upplevas både krångligt och dyrt. Det har kostat både tid och pengar när man ska ta av dyrbar arbetstid för att åka till en butik som säljer profilreklam, titta vad det är man vill ha, jämföra och slutligen bestämma sig. Besluten som ska tas är ofta många, vilken produkt som ska användas, vilken färg det ska vara, hur ska trycket se ut, hur ska trycket placeras och hur stor volym ska beställas? Det är viktiga beslut som kräver noggrann eftertanke och är avgörande för att marknadsföring med profilreklam ska bli så bra som möjligt.

Det kan upplevas svårt att ta dessa beslut på plats i en butik. Ofta vill man jämföra både priser och design på de produkter som man funderar på innan man bestämmer sig. Detta är jämförelser som ofta är enklare och smidigare att göra online.

Att köpa sin profilreklam online blir allt vanligare då det sparar tid när man inte behöver åka iväg för att se vad det finns för produkter. Online får man snabbt en tydlig överblick över de kategorier som finns och vad som ingår. Man kan tydligt se vad det finns för olika design på de produkter man är intresserad av och vilka färger dessa finns i.

När man har bestämt sig för en produkt kan man sedan enkelt skicka iväg en offertförfrågan och får möjlighet att granska tryckskisser. På så sätt kan man vara med och justera tryckplaceringen tills man är nöjd och produkten går iväg för tryck. Då blir det inga överraskningar när produkten väl är klar och det är för sent att ändra något. Här vet man direkt vad man får.

Priserna online brukar också skilja sig från de i en fysisk butik för profilreklam. De butiker som ligger online behöver inte ha stora fysiska butiker med alla kostnader som tillkommer med det. Det är därför många fördelar med att handla profilreklam online.